Toyota Mirai: üzemanyagcellás szedán, jövőbe mutatóan

toyota_mirai_zoldautoszervizA Toyota Mirai értékesítése Japánban már tavaly decemberben megkezdődött, Európában idén nyár végétől kapható az új modell. Az európai közönség először a 85. Genfi Autószalonon veheti szemügyre az új kategóriát teremtő típust. Read More

Sárban, terepviszonyok közt a SEAT Leon X-Perience

seat_leon_x_perience_autoaddiktInárcsig, a Bodrogi kúria exkluzív helyszínéig autóztunk, hogy kipróbálhassuk éles bevetésen a SEAT Leon X-Perience modelljeit. Nagy várakozás övezte a beharangozott sajtóbemutatót, ugyanis a spanyol gyártó szimpla értelmezésű Leon modelljeit már több ízben próbáltuk, viszont az offroad könnyebb terepekre (is) tervezett variánst még eleddig nem. Read More

Bemutatkozott a vadonatúj Kia Sorento

kia_sorento_2015_autoaddiktUnalomig ismételhetjük: a SUV szegmens térhódítása folyamatos, s egyre inkább a paletta bővülését lehet konstatálni. Nyilván nem csak Európában, hiszen elegendő arra gondolnunk, hogy maga az egész stílusirányzat a tengerentúl szülötte. Íme, az új Kia Sorento. Read More

Hivatalos villámtöltő rendszerré vált Európában a CHAdeMO

nissan_leaf_chademo_autoaddiktA Nissan nemrégiben jelentette be, hogy 100%-ban elektromos járműveinek gyorstöltéséhez használt CHAdeMO egyenáramú villámtöltő rendszerét hivatalosan is európai szabványnak ismerte el az Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság (CENELEC). Read More

Autóaddikt.hu teszt: BMW 218i Active Tourer

bmw_218i_active_tourer_autoaddiktNincs apelláta: a BMW-nél is kiegészültek a nézetek, ebből adódóan kibővült a portfólió. Tény, hogy a bajor konszernnél is felismerték a potenciált a downsizing adta lehetőségekben, annak minden előnyével és hátrányával megbarátkozva, valamint a családbarát felhasználhatóság és a praktikum fő ismérveit figyelembe véve kellett maradandót alkotnia a tervezőmérnököknek. Read More

Tavaly a Nissan LEAF volt a legkeresettebb elektromos autó Európában

nissan_leaf_autoaddiktA 100%-ban elektromos Nissan LEAF 2014-ben megdöntötte saját előző éves eladási csúcsát: 14 658* -as értékesítési darabszámával az elektromos autók robbanásszerűen fejlődő piacának több mint negyedét tudhatja magáénak – írja az Autóaddikt.hu.

Annak ellenére, hogy 2014-ben a versenytársak eddig soha nem látott számban léptek be az elektromosautó-piacra a Nissan LEAF mind globális szinten, mind az Amerikai Egyesült Államokban és Európában megőrizte vezető pozícióját. A tavalyi volt sorozatban a negyedik olyan év, amikor a gyártó elektromos családi autója a zéró-emissziós eladási listák élén szerepelt Európában.

Teljes cikk: http://www.autoaddikt.hu/nissan-leaf-negyedik-eve-a-legkeresettebb-elektromos-auto-europaban/ Read More

Autóaddikt.hu teszt: Opel Insignia 2.8 V6 Turbo OPC Unlimited

opel_insignia_2_8_v6_turbo_opc_unlimited_autoaddiktAz Autóaddikt.hu mindezidáig már számos verzióját bemutatta a hérköznapok közkedvelt Opel Insignia modelljeinek, ám mindezidáig a német gyártó zászlóshajójaként aposztrofált verzió csúcsmodelljét még nem. Így hát az OPC (Opel Performance Center) táblácskát kapott, mattfekete fóliával büszkélkedhető Opel Insignia önmagában véve is kuriózumnak számít, hiszen a gyári, 250 kilométer/órás végsebesség helyett jelen esetben, a fojtás elhagyásával 270 kilométer/órára hízik a maximálisan kihozható száguldás – köszönhetően az Unlimited kiegészítő feliratnak.

A teljes teszt itt olvasható: http://www.autoaddikt.hu/opel-insignia-2-8-v6-turbo-opc-unlimited-teszt/ Read More

Növelik a Toyota Mirai gyártását Japánban

toyota_mirai_zoldautoszervizA Toyota nemrégiben jelentette be, hogy bővíti a Mirai elnevezésű üzemanyagcellás szedán gyártását.

A modell forgalmazása 2014. december 15-én vette kezdetét Japánban. Az új tervek szerint a 2015-re előirányzott 700 darabról 2016-ra körülbelül kétezer, majd 2017-re mintegy háromezer darabra bővítik a termelést.

Annak fényében, hogy a japán piacon a forgalmazás első hónapjában hozzávetőlegesen 1500 megrendelés érkezett a modellre, valamint hogy még az idén kezdetét veszi a ’Mirai’ európai és Egyesült Államokbeli értékesítése, a Toyota úgy határozott, hogy a gyártási struktúrát a jármű iránti kereslethez igazítja.

Read More

Kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatást indított a Toyota Japánban

toyota_phv_drive_support_napimagazinA Toyota Motor Corporation megnyitotta kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatását, amely lehetővé teszi a hálózatról tölthető Prius PHV típus tulajdonosai számára, hogy országszerte igénybe vegyék a Nippon Charge Service, LLC (NCS) által üzemeltetett töltőpontokat. Az új, külön megrendelhető, díj alapú PHV Drive Support Plus (PDS Plus) szolgáltatás idén december elsejével veszi kezdetét.

Bővebben: http://www.napimagazin.hu/kibovitett-toyota-plug-in-hybrid-toltoszolgaltatas-japanban/ Read More

Napimagazin.hu teszt: Mitsubishi Outlander PHEV

mitsubishi_outlander_phev_napimagazinJó érzéssel tölti el az embert, ha tehet valamit gyakorlatban is környezete védelméért, elősegítheti tudatos tevékenységgel azt, melynek mindenki számára közös feladatnak kellene lennie. Nos, valóban, sokak szerint elcsépelt közhely mindez, ám az igazsághoz igenis közel járunk: fontos a környezettudatosság, az elhívatottság mikéntje; persze mindezt gyakorlatban sem árt, ártana még szilárdabban megvalósítani.

Ugyanakkor tény az is, hogy bár sokunkban fellelhető a tudat maga, mégis megkötött kezekkel érezzük magunkénak a lehetőségek egyelőre nem túl széles tárházának jelenlétét. Legalábbis Magyarországon, főként, ha az elektromos autózás kerül terítékre. Mitsubishi Outlander PHEV teszt.

Bővebben: http://www.napimagazin.hu/teszt-mitsubishi-outlander-phev-instyle-navi-4wd-ut-a-jovobe/ Read More